Damfotbollens baksida -läs och skicka vidare-

Ingen annanstans hittar man en sån partiskhet som inom damfotbollen.
Sitter i detta nu med TV4 på över mig. Domaren blåser ena sekunden frispark för Brasilien (detta fotbollens älsklingsland) pga en glidtackling där Australiensiskan (raka motsatsen?) träffar bollen och hinner stanna innan brasilanskan snubblar över henne.
Detta får Brasilien frispark för. Utan någon som helst tvekan. Linjedomaren väntar för fan med flaggan tills det att hon inser att bollen är tappad för brasiliens del!
Frisparken leder inte till något mål (tack gode någon) utan blir istället till en kontringsmöjlighet för Australien.

Kontringen ser ut att gå vägen. Men då kommer en Brasilianska bakifrån i världens fart, slänger sig och kapar Australienskans ben genom att lägga sina ben runt hennes och greppa tag runt bollen.
Allt detta sker i det Brasilianska straffområdet.    Vad tror ni händer?

Jo en Australienska får ju självklart rycket och tacklar brasilianskan. Dock försent, och här är det helt självklart att det ska vara frispark och gult kort.

Men situationen innan då det helt klart ska vara straff glöms helt och hållet bort och domaren vägrar att ens lyssna på den Australienska kaptenen.

Men visst fan är domaren opartisk för det.
Det som slår mig ännu mer nu är att TV producenterna vägrar att visa en repris på fällningen i straffområdet. Istället får vi TV-tittare se två repriser som visar Marthas missade frispark i ribban samt situationen som föranleder det gula kortet.

Domarens "opartiskhet" märks än mer i slutsekunderna av matchen.
2 minuters tilläggstid.
Tiden står på 2:10 och Brasilien får en hörna. De slår en kort hörna. står ute vid hörnflaggan och larvar sig.
2:20 - inlägg. Målvakten plockar ner säkert och vill sätta igång spelet så fort som möjligt.
2:23 (max!) målvakten slår iväg sin utspark till två australienska forwards med bara två brasilianska backar emot sig.

Här kommer det OPARTISKA!
Domaren blåser av.
Pipan var inte ens i munnen när Brasilien hade bollen vid Australiens straffområde. Men i samma sekund som målvakten började löpa mot straffområdets kant för att få en sista chans att få 3-3 och en förlängning stoppar hon in den och det tar inte många hundradelar innan hon blåser av spelet.

Hade Brasilien fått tag i bollen hade hon förmodligen väntat ca 5 sekunder extra så att de hade haft en chans att skjuta.


Nej det är sånthär som gör mig så förbannad när jag tittar på sport. När man märker av den självklara favoriseringen av en nation som annars skulle legat väldigt risigt till i detta dam-VM.
FIFA kanske skulle ta sig en titt på matchen och speciellt på de ovannämnda uteblivna repriserna.

Kommentarer
Postat av: Emma

haha damfotboll patrick? :) du vet vad jag tycker :P

2007-09-23 @ 20:26:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0